Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 19 Aralık 2023 güncel altın satış fiyatları

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 19 Aralık 2023 güncel çeyrek altın, ons altın ve gram altın satış fiyatları...Çeyrek altın fiyatlarında son durum... Altın fiyatları, yatırımcıların bu hafta ABD'de açıklanacak ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin gelecek adımları hakkında ipucu verebilecek olan ekonomik verileri beklemeleriyle dar aralıkta seyretti. Altının spot piyasadaki ons fiyatı 2 bin 24 dolardan işlem görüyor. Altının gram fiyatı 1892 lira, çeyrek altın 3 bin 102 liradan satılıyor. Fed'in geçen haftaki toplantısından gelecek döneme ilişkin alınan sinyallerin, bankanın uzun bir aranın ardından ilk kez güvercin mesaj verdiğini göstermesine karşın Fed yetkililerinin şahin sözle yönlendirmeleri risk iştahını baskıladı. Banka yetkililerinden gelen açıklamalar devam ederken, Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, Fed'in faiz oranlarını yakın zamanda ve hızlı bir şekilde düşürme konusunda önceden taahhütte bulunmadığını ve piyasa beklentilerindeki artışın bankanın işleyişiyle çeliştiğini söyledi. San Francisco Fed Başkanı Mary Daly ise bir röportajında aşırı sıkılaşmayı önlemek için faiz indirimlerinin gelecek yıl gerekli olabileceğini belirtti. Daly, enflasyonun son aylardaki istikrarlı düşüşünü sürdürmesi halinde Fed'in politika faizinde gelecek yıl üç kez indirime gidilse bile oldukça kısıtlayıcı olacağını ifade etti. Analistler, Fed yetkililerinin devam eden temkinli sözle yönlendirmelerinin ardından pay piyasalarında risk iştahının zayıfladığını belirterek, bu hafta yoğun makroekonomik veri gündeminin yatırımcıların odağına yerleştiğini bildirdi. Özellikle, Fed'in enflasyon göstergesi olarak yakından izlediği kişisel tüketim harcamaları verilerinin varlık fiyatlarında oynaklığı artırabileceğini aktaran analistler, bununla birlikte Fed yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin de piyasaların yönü üzerinde etkili olmaya devam etmesinin öngörüldüğünü ifade etti. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, bankanın gelecek yılın ilk toplantısında faizi sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken, Fed'in martta faiz indirimlerine başlama ihtimali yüzde 70'te bulunuyor.ANLIK ÇEYREK ALTIN FİYATLARIÇEYREK ALTINÇeyrek altın ziynet takı grubunun en küçük üyesidir. Halk arasında küçük altın olarak adlandırılmaktadır. ÇEYREK ALTIN KAÇ GRAMDIR? Altınlar ağırlıklarına göre değer kazanırlar. Çeyrek altın 18 mm kalınlığında ve 22 ayardır. Çeyrek altın 1,75 gram ağırlığındadır. Bir çeyrek altındaki has altın ağırlığı ise 1,635 gram olarak hesaplanmıştır. KULPLU ÇEYREK ALTINLAR DAHA MI PAHALIDIR? Çeyrek altın gerek takı, gerek ziynet eşyası, gerek yatırım aracı olarak kullanılmıştır. Hediyelik olarak nitelendirilen çeyrek altınlar kulplu olur. Yatırım amaçlı tercih edilen çeyrek altınlar ise kulpsuz olmaktadır. Çeyrek altının has altın içeriği kulplarında yer almaz. Çeyrek altındaki kulplar altın değildir.

Aralık 21, 2023 - 00:32
 0  1
Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 19 Aralık 2023 güncel altın satış fiyatları
Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 19 Aralık 2023 güncel altın satış fiyatları

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 19 Aralık 2023 güncel çeyrek altın, ons altın ve gram altın satış fiyatları...

Çeyrek altın fiyatlarında son durum...

Altın fiyatları, yatırımcıların bu hafta ABD'de açıklanacak ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin gelecek adımları hakkında ipucu verebilecek olan ekonomik verileri beklemeleriyle dar aralıkta seyretti. Altının spot piyasadaki ons fiyatı 2 bin 24 dolardan işlem görüyor. Altının gram fiyatı 1892 lira, çeyrek altın 3 bin 102 liradan satılıyor. Fed'in geçen haftaki toplantısından gelecek döneme ilişkin alınan sinyallerin, bankanın uzun bir aranın ardından ilk kez güvercin mesaj verdiğini göstermesine karşın Fed yetkililerinin şahin sözle yönlendirmeleri risk iştahını baskıladı. Banka yetkililerinden gelen açıklamalar devam ederken, Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee, Fed'in faiz oranlarını yakın zamanda ve hızlı bir şekilde düşürme konusunda önceden taahhütte bulunmadığını ve piyasa beklentilerindeki artışın bankanın işleyişiyle çeliştiğini söyledi. San Francisco Fed Başkanı Mary Daly ise bir röportajında aşırı sıkılaşmayı önlemek için faiz indirimlerinin gelecek yıl gerekli olabileceğini belirtti. Daly, enflasyonun son aylardaki istikrarlı düşüşünü sürdürmesi halinde Fed'in politika faizinde gelecek yıl üç kez indirime gidilse bile oldukça kısıtlayıcı olacağını ifade etti. Analistler, Fed yetkililerinin devam eden temkinli sözle yönlendirmelerinin ardından pay piyasalarında risk iştahının zayıfladığını belirterek, bu hafta yoğun makroekonomik veri gündeminin yatırımcıların odağına yerleştiğini bildirdi. Özellikle, Fed'in enflasyon göstergesi olarak yakından izlediği kişisel tüketim harcamaları verilerinin varlık fiyatlarında oynaklığı artırabileceğini aktaran analistler, bununla birlikte Fed yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin de piyasaların yönü üzerinde etkili olmaya devam etmesinin öngörüldüğünü ifade etti. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, bankanın gelecek yılın ilk toplantısında faizi sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken, Fed'in martta faiz indirimlerine başlama ihtimali yüzde 70'te bulunuyor.

ANLIK ÇEYREK ALTIN FİYATLARI

ÇEYREK ALTIN

Çeyrek altın ziynet takı grubunun en küçük üyesidir. Halk arasında küçük altın olarak adlandırılmaktadır. ÇEYREK ALTIN KAÇ GRAMDIR? Altınlar ağırlıklarına göre değer kazanırlar. Çeyrek altın 18 mm kalınlığında ve 22 ayardır. Çeyrek altın 1,75 gram ağırlığındadır. Bir çeyrek altındaki has altın ağırlığı ise 1,635 gram olarak hesaplanmıştır. KULPLU ÇEYREK ALTINLAR DAHA MI PAHALIDIR? Çeyrek altın gerek takı, gerek ziynet eşyası, gerek yatırım aracı olarak kullanılmıştır. Hediyelik olarak nitelendirilen çeyrek altınlar kulplu olur. Yatırım amaçlı tercih edilen çeyrek altınlar ise kulpsuz olmaktadır. Çeyrek altının has altın içeriği kulplarında yer almaz. Çeyrek altındaki kulplar altın değildir.

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow