Bu Tarihten Önce Sakın Araç Almayın Fiyatlar Düşmeye Devam Edecek Araba Fiyatları düşüyor mu?

Araç fiyatları düşmeye devam ederken, 2024 yılında fiyatların yükseleceği söylendi ve bunun ardından Ticaret Bakanlığı fiyatlar düşmeye devam edecek dedi.

Aralık 21, 2023 - 21:28
 0  13
Bu Tarihten Önce Sakın Araç Almayın Fiyatlar Düşmeye Devam Edecek Araba Fiyatları düşüyor mu?
Araba fiyatları

Araç Fiyatlarında Düşüş: Hangi Faktörler Etkili Oluyor?

Üretim ve talep dinamiklerinin etkisiyle, son dönemde araç fiyatlarında bir düşüş gözlemleniyor. İşte bu düşüşü tetikleyen ana faktörler:

1. Üretim Maliyetlerinde Azalma:* Otomotiv endüstrisindeki yenilikler ve optimize üretim süreçleri, araç üretim maliyetlerinde azalmaya yol açtı. Bu da nihai ürün fiyatlarına olumlu bir etki yapıyor.

2. Sıkılaşan Rekabet: Otomotiv pazarındaki rekabetin artması, markaların fiyat politikalarını revize etmelerine neden oluyor. Müşteri odaklı rekabet, fiyatların daha rekabetçi bir seviyeye çekilmesine yol açıyor.

3. Talep Azalışı: Belirli bir dönemde talep azaldığında, üreticiler araçları hızlı bir şekilde elden çıkarmak için fiyatları düşürebilir. Bu durum, stokları kontrol etmek ve yeni modelleri piyasaya sürmek amacıyla yapılabilir.

4. Yakıt Fiyatlarındaki İndirimler:* Araç sahiplerinin operasyon maliyetleri üzerinde doğrudan etkisi olan yakıt fiyatlarındaki düşüşler, potansiyel alıcıların bütçelerini olumlu yönde etkileyebilir.

Bu faktörler bir araya geldiğinde, otomotiv pazarında fiyatların düşüşü kaçınılmaz hale geliyor. Ancak, bu durum sektöre ve bireysel model özelliklerine bağlı olarak değişebilir.

2024 ARABA FİYATLARI DÜŞER Mİ, YÜKSELİR Mİ?

2024'te araç fiyatlarında yükseliş, kredi maliyetleri, krediye ulaşmada zorluk ve kısıtlar devam edecek gibi duruyor. Bu da pazarın yüzde 30-35 civarında daralıp 750-800 bin bandına inmesine yol açabilir.

Yazın bitişi ve tatilden dönüşlerin başlamasıyla birlikte araç piyasası da canlanır. İkinci el alım satımlar artışı bunun ilk görülebileceği alandır. Bu durum fiyatların da artışına neden olur. Eylül ile başlayan bu süreç Ekim ayında da devam eder.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomobil piyasasıyla ilgili, "İkinci elde fiyatlarda yüzde 15'e varan düşüşler var, aslında bu devam edecek. Birinci el sıfır araçlarda da yüzde 15, 20'ler arasında kampanyalarla indirimler yapılıyor." dedi. 

Tepkiniz nedir?

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow